Pagina's

dinsdag 1 mei 2012

Llao Llao Leuven (Frozen yogurt!)

Al een tijdje leek het alsof er een nieuwe zaak zou openen op de Oude Markt in Leuven waar vroeger een ijssalon was. De buitenkant deed vermoeden dat ze weer ijsjes zouden verkopen, maar nee hoor het is de eerste frozen yogurt zaak in Leuven! Volgens mij ook een van de eerste in België. Frozen yogurt is helemaal hip in de Verenigde Staten en een groot deel van de rest van de wereld. Zoals met alles (of toch veel) zijn wij helaas weer een beetje later. In de VS is het "PinkBerry" waar iedereen van gaat kwijlen. De zaak die in Leuven is opengegaan is van een Spaanse keten en heet Llao Llao. Het concept is verder hetzelfde, al is de keuze minder uitgebreid. Ze verkopen ook smoothies en andere lekkernijen.




Met betrekking tot de bevroren yoghurt kan je kiezen voor een kleine (met één topping), medium (drie toppings) of grote portie (drie toppings, 4,5 euro). De bevroren yoghurt is gezonder dan een ijsje, het bevat minder vet en het heeft een iets zurigere smaak (duh het is yoghurt).  De toppings zijn onderverdeeld in drie categorieën: vers fruit, crunchies en dan nog sauzen. Ik ben heel blij dat dit concept eindelijk in Leuven is, maar ik heb toch ook enkele bedenkingen. Ze doen het potje veel te vol. Het komt uit een soort softijsmachine, waardoor de yoghurt een hoog torentje vormt. Vervolgens geraken de toppings er amper op (het fruit is ook vrij groot gesneden). Hierdoor krijg je nogal weinig, of het geeft toch die indruk, zeker als je gaat vergelijken met de hoeveelheid die je in bijvoorbeeld Pinkberry krijgt (of als je naar hun promofoto's kijkt). Ik vind het ook vreemd dat je niet bijvoorbeeld een kleine portie yoghurt kan nemen, met meerdere toppings. Anyway, hieronder een aantal foto's van onze frozen yogurts!





 Mijn vriend koos een medium formaat, met aardbeien, meloen en smarties



Dit is de mijne, met aardbeien, kiwi en smarties (ik had wel al een paar hapjes genomen). Hieronder ter vergelijking een foto van PinkBerry. 




Zo ziet hun toog er trouwens uit. Rechts de sauzen, het fruit in het midden en links de crunchies!


2 opmerkingen: