Pagina's

zondag 16 oktober 2011

Kleurtypes

Jou overkomt het vast ook wel, die ene trui laat je er doods uitzien, maar dan trek je dat turquoise jurkje  aan en het staat je fantastisch. Bepaalde kleuren doen je ogen mooi oplichten en laten je haarkleur er fantastisch uitzien, terwijl sommige net het tegenovergestelde effect hebben. Meestal heb je van jezelf al wel een beetje door wat je mooi staat, maar als je toch clueless bent of net iets meer informatie wilt, geef ik hieronder uitleg over de verschillende kleurtypes.

Er zijn 4 verschillende kleurtypes,  dit is een typologie waarin je jezelf min of meer kan plaatsen. De 4 types zijn verbonden met de seizoenen, dus de herfst, winter, lente en zomer. Elke type heeft ook zijn eigen kleurenpalet, die kleuren zullen jou het beste staan en doen je stralen. Dit is niet alleen zo met kleding, maar geldt bijvoorbeeld ook voor je make-up.

Ben je een lentetype? 

Lentetypes hebben lichte haren met een goudkleurige ondertoon, een (ivoorkleurige) huid met een gele ondertoon en er is niet veel contrast tussen de haarkleur,  de huid en de ogen. Lichtkleurige ogen komen het meest voor bij de lentetypes, maar ook hazelnoot is mogelijk. Voor dit type geldt dat lichte pasteltinten je mooi staan, maar ook goudbruin, mosgroen, inktblauw, grasgroen, koraalrood en alle zandkleuren zijn goede keuzes. Wil je opvallen? Ga dan voor oranjerood, geel, appelgroen of helder turquoise. In je oogmake-up kan je eveneens gaan voor turquoise, chocoladebruin, parelgrijs, lila en pistache. De perfecte lippenstift zal een zalmroze, koraalkleurige, tomatenrode, flamingoroze of karamelkleurige lippenstift zijn.


Ben je een zomertype?

Heb je een "transparante" lichte huid, een lichte tot een iets donkerdere haarkleur (altijd met een assige ondertoon) en lichte ogen, dan is de kans groot dat je een zomertype bent. Dit is een koel type, in tegenstelling tot het lentetype dat een warm kleurtype is. De kleuren die jou goed staan zijn blauwgrijs, pastel, blauwgroen, grijsbruin, licht vanillegeel, poederroze, lavendel, pruimenblauw, framboze en aubergine. Je ogen zullen goed uitkomen met beige, zachtgrijs, jeansblauw, zachtroze, mauve en paarse tinten. Je kan het beste kiezen voor een oudroze, framboosroze of mauve lippenstift. 



Ben je een herfsttype?

Het hersfttype is net als het lentetype een warm kleurtype. Herfsttypes hebben een lichte huid met sproetjes, die gevoelig is voor de zon. Ze hebben honingblond, goudbruin of rood haar en bruine of groene ogen. Ben je een herfsttype? Dan zal je er prachtig uitzien in beige, koffiebruin, khaki, terra cotta, oranje, mosgroen en mosterd. Laat je ogen knallen met koper, roestbruin, mokka, goud, olijfgroen of khaki kleuren. Op zoek naar een mooie lipstick? Kies dan voor oranjerood, steenrood, bruinrood of een abrikooskleurige.




Ben je een wintertype? 

Pas je niet in een van de vorige types? Heb je donkerbruin tot zwartblauw haar, een heel bleke tot olijfkleurige huid en donkere of juist heel heldere ogen? Dan ben je waarschijnlijk een wintertype, dit is een koel kleurentype. De kleuren die jou mooi staan zijn fuchsia, koningsblauw, wit, antraciet, zwart, rood, smaragdgroen, diep turquoise en ijsblauw. Laat je ogen mooi uitkomen met wit, zwart, antracietgrijs, nachtblauw en blauwpaars. Op je lippen kies je voor fuchsia of bordeauxrood. 


Dit vier typen systeem is later aangepast naar zes types, omdat veel mensen nog tussen twee types invielen. Daarom werden het lente/herfsttype en zomer/wintertype toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten